Általános Szerződési Feltételek

1) Üzemeltető adatai:

Cégnév: Zerno Termeltető, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 
Székhely: Győrffy István utca 1/a, 1089 Budapest
Adószám: 11960063-2-42

PR szám:6836

Cégjegyzékszám:0109300760

Kibocsájtó cégbíróság: Csongrád Megyei Cégbíróság 
Szerződés nyelve: Magyar 
Elektronikus elérhetőség: info@creditdiamond.hu 
Telefonos elérhetőség: +36307732325 

2) Az elektronikus üzletben megvásárolható termékek:

a) Gyémántok és egyéb drágakövek
b) Arany és ezüst gyémánttal és egyéb drágakővel elkészített ékszerek. Ékszereink 95% magyar ötvösök által előállított egyedi, prémium minőségű termék. Ebből kifolyólag a képek a termékekről csak illusztrációk és körülbelüli 5%-os eltérés a megengedett 
c) Befektetés céljából vásárolt nemesfém 
d) Befektetés céljából vásárolt nemzetközi tanúsítvánnyal ellátott gyémánt 

*A megvásárolni kívánt termékek képei megtalálhatók weboldalunkon a termékleírások mellett, de kérjük vegyék tudomásul, hogy egyes termékek képei csak illusztrációkét szolgálnak.

3) Termék árai:

A webshopunkon található termékek árait Bruttó és Nettó árakon is feltüntetjük. Fenntartjuk a jogot az árak egyoldalú bejelentés nélküli megváltoztatására. Az esetleges programhibákból vagy elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. Ezek a hibák elkerülése végett felvesszük önnel a kapcsolatot a megrendelés után egy végleges egyeztetésre.

4) Regisztráció:

Webshopunkban csak regisztrált vásárlók vásárolhatnak. A regisztráció ingyenes. A regisztrációs folyamat elindítását a regisztráció gombra kattintva kezdhetjük meg. A webshop szerződésének feltételei elfogadása után értelemszerűen töltsük ki a regisztrációs lapot (a csillaggal ellátott sorok kitöltése kötelező a sikeres regisztrációhoz). A forma kitöltése után kérjük kattintson a REGISZTRÁL gombra, hogy sikeresen felvehessük adatait és elkezdhessen vásárolni.

5) Termék megrendelés:

Minden terméket elektronikus üzletünkben (webáruházunkban) tud "on-line" megrendelni. Az új vásárlóknak regisztrálniuk kell magukat a vásárláshoz. A termékeket csak online rendelhetik meg. Minden megrendelést elektronikus levélben (e-mailben) és/vagy telefonon 1 munkanapon belül visszaigazolunk. A megrendelt termékeket készlettől függően (vagy igazítástól) 8-24 munkanapon belül tudunk leszállítani. A raktáron levő termékeket 2-5 munkanapos szállítási határidővel szállítjuk. A raktáron levő, de igazítást kért termékeket (például gyűrűk újraméretezésénél) 7-16 munkanap valamint az egyénileg megrendelt termékeket 20-28 munkanap a határidő. 
Az egyénileg megrendelt termékekre 5% kedvezményt biztosítunk a hosszú szállítási határidő végett. Az egyéni megrendelésre készített termékek súlya 5%-ban eltérhet a képeken feltüntetett termékekétől. A rendelésre gyártandó termékek előállítása a teljes összeg befizetése (átutalása) után kezdődik. 
Cégünk fenntartja a jogot a megrendelt és visszaigazolt termékek egyoldalú visszautasítására. Amennyiben a termék visszautasításra kerül, de a megrendelő már részben vagy teljes egészében kifizette, cégünk a megrendelőnek (vásárlót) a visszautasítástól számított 5 munkanapon belül a befizetett összeget maradéktalanul visszatéríti. 

Megrendelés menete:

 • A terméke(ke)t helyezzük a kosárba.
 • A megvásárolni kívánt termékek kiválasztása után, kattintsunk kosarunkra ami a képernyő felső közepén található(a Creditdiamond logó és az elérhetőségek között). Ilyenkor megjelenik a kosarunk tartalma, amit még módosítani lehet.
 • Amennyiben nem kívánunk változtatni bevásárlókosarunk tartalmán, kattintsunk a termékek feladására.
 • Ha már be vagyunk jelentkezve, adjuk meg a kívánt szállítási címet, a fizetés módját valamint ha egyéb megjegyzése van (a termékkel vagy a szállítással kapcsolatban) írja be a megjegyzés rovatunkba(például, ha igazítani kell a gyűrű méretén, más a postázási cím, stb. ).
 • Ha még nem regisztrált akkor kattintson ide: REGISZTRÁCIÓ. Termékei a kosárból nem fognak eltűnni.
 • Az adatokat nézze át még egyszer és amennyiben jónak találja, kattintson a JÓVÁHAGYOM gombra.
 • Email-ben a termék megrendeléséről visszaigazolást kap. A visszaigazoló lapon a termék(ek) a szállítás módja és azok díjának összesített végösszege fel lesz tüntetve.
 • Amint a termék megrendelése feldolgozásra kerül, telefonon(és/vagy email-ben)még egyszer felvesszük önnel a kapcsolatot az adatok végleges egyeztetése céljából.

 

A TERMÉKET, a SZÁMLÁT és a TANÚSíTVÁNYT a kiküldött csomag tartalmazza. A csomag tartalmát átvételekkor minden esetben ellenőrizze le és csak akkor vegye át amennyiben rendben találja azt. Ha bármilyen minőségbeli gond merülne fel, jegyzőkönyvet vegyenek fel és ne vegye át a csomagot. A jegyzőkönyvnek minden esetben tartalmaznia kell a minőségbeli vagy a probléma valós okát és a futár vagy a postás igazoló aláírását. A jegyzőkönyvet két példányban kérjük előállítani és az egyik példányt a termékkel együtt a postásnak vagy futárnak visszaadni. Utólagos jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem fogadunk el. 

*A beküldött megrendelés megváltoztatható, amennyiben a raktáron levő terméke(ke)t még nem postáztuk ki vagy amíg a megrendelésre készítendő terméke(ke)t nem kezdtük el előállítani. Ilyen esetekben a megrendelés megváltoztatásának igényét kérjük email-ben és ha lehetséges telefonon keresztül is egyeztetni. Minden esetben a megrendelés megváltoztatásának elfogadásához NÉLKÜLÖZHETETLEN az írásos kérelem (email cím: info@creditdiamond.hu vagy info@creditdiamond.eu ).

6) Információk a házhoz szállításról:

Magyarországon belül az árút 30.000 Ft-ig a Magyar posta szállítja. 30.000 Ft-tól futárszolgálat kézbesít. A magyar posta által kézbesített csomagot vagy levelet (méretétől függően), ajánlott, térítvényes, elsőbbségi és érték-nyilvántartva adjuk fel. 

A kiszállítási díj Magyarorság területen 1700 Ft. 250000 Ft ertekű vásárlás esetén a szállítás díjmentes.  

Abban az esetben, ha a vevő munkanapokon expressz 24 órás szállítást kér (amennyiben a termék raktáron van) Budapest területén 8000 Ft számolunk fel figyelmen kívül hagyva a megrendelt árú értékét. Jelenleg ez a lehetőség csak Budapest területére vonatkozik.
A csomagot minden esetben a megrendelőnek vagy az árú megrendelésekor a megrendelő által megadott személynek kell átvenni. Amennyiben a csomagot nem veszik át és a futárszolgálat vagy a posta visszahozza, a vásárlóval való ismételt egyeztetése után és pót- kiszállítási díj fejében ismét elküldjük. Ha erre a vevő nem tart igényt, az árú árából levonjuk a kiszállítás díját valamint a vele járó bankköltségeket (ez a teljes összeg 1,5%-át teszi ki) és a maradék összeget 8 munkanapon belül visszautaljuk a vásárlónak. 
Az EU egész területére és a volt Jugoszláv köztársaságok (Macedónia, Szerbia, Montenegró, Bosznia és Hercegovina valamint Horvátország) területeire is szállítunk . Ezekben az esetekben csakis előfizetés után küldjük el az árut. A megrendelés menete, ezekben az esetekben sem tér el a szokványostól.
*Amennyiben Magyarországon kívül, de az EU területén belül céges rendelés történik, akkor csakis a teljes összeg NETTO összeg (azaz ÁFA nélkül) kerül kiszámlázásra.

7) Elállás joga:

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet szabályzása értelmében a vevő a termék kézhezvételétől 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. A www.creditdiamond.hu és www.creditdiamond.eu webshop-ok ezt a 8 munkanapos határidőt 10 munkanapra emeli meg. 
Azokat a vevőket, amelyek az elállás jogát gyakorolni kívánják, a visszaszállítás költségén kívül egyéb költségek nem terhelik. A visszaküldött árút csak hiánytalan állapotban áll módunkban vissza venni. Figyelem: Cégünk a nem rendeltetés szerű használatból adódó kár megtérítését követelheti! 

*Az elállás joga NEM vonatkozik: azokra a termékekre amelyeket a fogyasztó kifejezett kérésére állítottak elő, egyéni megrendelésre előállított áru, átméretezett termékek, termékben levő kövek cseréje után, utólagos színes ródiumozás vagy egyéb színű aranyozás kérése után sem.
*A kormányrendelet értelmében cégünk a visszaküldött (hiánytalan és kifogásolhatatlan állapotú) termék visszaérkezését követően legkésőbb 30 munkanapon belül köteles annak vételárát a vevő részére visszatéríteni.

Az elállás jogának gyakorlásának menete:

 • Amennyiben ezzel a jogával kíván élni a vásárló 14 napon belül vegye fel cégünkkel a kapcsolatot és írásban közölje szándékát (csak az írásbeli tájékoztatást fogadjuk el).
 • A bejelentéstől számított 24 órán belül adja fel csomagját postára vagy futárszolgálatra (de csakis ajánlva, mert itt már ÖN felel az árú épségben való visszajutásáért). EZ A KÖLTSÉG MINDEN ESETBEN A VEVŐT TERHELI.
 • A visszaküldött csomag kibontásáról minden esetben kép és/vagy videó felvételt készítünk, valamint a termék megvizsgálásra kerül.
 • Abban az esetben ha az árut hiánytalan és kifogásolhatatlan állapotban találjuk (itt kérjük az áruval együtt a tanúsítványt és ha volt díszdoboz akkor azt is visszaküldeni, máskülönben nem fogadjuk el) az elállás jogát elfogadjuk és értesítést küldünk róla.
 • Az áru számla szerinti árát (azaz vételárát) visszafizetjük.
   
 • *Az utánvétellel (portósan) visszaküldött árút nem áll módunkban elfogadni!

 

8) Garancia:

Minden termékünkre EGY ÉV garanciát adunk. A garancia nem vonatkozik a nem rendeltetés szerű használatból eredendő hibákra (sérülésekre). A garanciális kijavítást vagy kicserélést csak akkor kérhet ha a termék minden alkotóelemével (Például: ha egy gyémántgyűrűből kiesik a gyémánt, csak akkor állíthatjuk helyre ha a drágakövet is mellékelik), tanúsítványával és számlával rendelkezik. Amennyiben nem rendeltetésszerűen használják ékszereiket és azok megsérülnek, még mindig igényelhetnek javítást, de csak egy általunk meghatározott és kiszabott szolgáltatási díj ellenében. A rendeltetés szerű használatból eredő garanciális hibákat kérjük e-mailben jelezni az info@creditdiamond.hucímre és a tárgyszóban feltüntetni a GARANCIÁLIS hiba szót nagybetűkkel. Ezután felvesszük önnel a kapcsolatot és tájékoztatjuk a garancia érvényesítésének a menetéről. Az ilyen hibákat igyekszünk minél előbb megoldani, de legkésőbb a hibás ékszer kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül. 

* Kérjük gondosan figyeljen ékszereire és azok használataira. Kerülje az ékszerei és a különböző vegyszerek érintkezését beleértve a kozmetikumokat, tisztítószereket, festékeket, stb.. Ha csak lehetséges NE viseljen ékszert nehéz fizikai munkák végzésekkor. A használatból eredő kopásokra nem vonatkozik a garancia! Csak ékszertisztításra alkalmas vegyszerekkel és törlőkkel tisztítsa ékszereit vagy ha erre nincs lehetősége tisztíttassa ékszerésznél!

9) Adatvédelmi nyilatkozat:

www.creditdiamond.hu és a www.creditdiamond.eu webáruház a használata során a ZERNO kft rendelkezésére bocsájtott adatokat bizalmasan kezeljük. Az adatokat amelyeket a regisztráció és a rendelés során megadott, cégünk csakis alvállalkozóinak (például post, futárszolgálat, stb.) és a hatóságoknak adhatja tovább és azt is csak szükség esetén, máskülönben 3. fél számára nem adja tovább. 
A webshopok böngészése során rendszerünk technikai adatokat rögzít, különböző statisztikák céljából (mint például IP cím, stb.) amiket úgyszintén bizalmasan kezelünk.
A megrendelés folyamán megadott számlához szükséges adatok a számla elkészítéséhez szükségesek. A számlákat és az azon levő személyes adatokat cégünk a számviteli törvényben meghatározott időszakig tárolja.

10) Regisztrációs adatok törlése és módosítása:

A Regisztráció folyamán megadott adatok módosítását vagy törlését rendszerünkből bármikor kérheti. A művelethez csak vegye fel velünk a kapcsolatot. A kapcsolat felvételt megteheti a kapcsolat menüpontban megadott módokon.

11) Hírlevél:

Hírlevelünkre bármikor fel és le tud iratkozni a kapcsolat menüpontban a hírlevél kulcsszó alatt. Emellett hírlevelünkre a regisztráció folyamán is feliratkozhat.

12) Jogi információk és azok változtatásai:

A Weboldalunkon található általános szerződés feltételeit bármikor egyoldalúan bejelentés nélkül megváltoztathatjuk, azonban ilyen változásoknál megpróbáljuk levélben értesíteni a regisztrált vásárlóinkat.

***A jelen általános szerződés esetén a nem szabályozott kérdésekben a PTK, a 17/1999 (II.5.) kormányrendelet valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások bizonyos kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezési az irányadóak.

KAPCSOLAT

Győrffy István utca 1/a, 1089 Budapest (3-as kapucsengő)

info@creditdiamond.hu

+36 30 / 77 32 32 5